BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, January 2, 2013

2013...mulakan dengan kalimah Bismillah...

Year 2013..
:
:
:
:

Selamat menyambut Tahun Baru 2013 kepada kawan2 sume.. sesapa yang penah singgah blog ni, mekasih sudi melawat..
sebenarnya, blog ni dah jadi tempat luahan perasaan cik dainey dah..ntah la.. sejak pemergian arwah ibu, kadang2 tanpa sengaja cik dainey mengalirkan air mata..bukan kerana tidak redha, cuma terlalu rindukan suara, senyuman dan gelak tawa..dan terasa rindukan gurau senda arwah.. hurmm.. hari2 gelak pon masih lagi mengalirkan air mata.. betul, Allah lebih sayangkan arwah.. tapi hanya doa yang menjadi teman arwah disana.


Sesekali, kalo dah terlalu rindu, tengah2 baca Surah Yasin pon boleh mengalir air mata.. tanpa disedari.. hurm..semoga arwah bersama orang2 yang beriman.. InsyaAllah..
hari ni 2013..permulaan tahun baru tanpa pelikan seorang ibu lagi..tiada lagi gurauan manja.. sekarang ayah dan adik bongsu cik dainey terpaksa mengharungi hari2 dengan kesunyian kerana adik2 yang laen belajar dan bru memulakan kerjaya masing2 demi harapan dan impian seorang ibu dan ayah untuk melihat anaknya berjaya.. Sorang di UTHM Batu Pahat, soeang di Kuantan, sorang di Selangor, sorang di Melaka dan cik dainey di Johor Bharu..walaupon berat untuk meninggalkan adik bongsu kami, tapi apakan daya kami terpaksa berjauhan untuk sementara waktu kerana baru memulakan kerjaya.. semoga ayah dan adik lebih tabah dan cekal menghadapi hari2 yang bakal dilalui..

Ya Allah, Kau berikanlah kekuatan untuk ahli keluargaku untuk menghadappi ujianMu ini ya Ilahi..