BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, July 20, 2010

:: keRajinan Kak Niesa ::

{ hAPPY for EveR }






haaa.. salam sumer.. hopefully all of u will be fine and enjoy with this story..

hehe.. sape kah gerangan yg bernama kak niesa ni???



haa.. kalo nk tau.. cop! cop! yg dh tau diam erk.. kalo x cik dainey cepuk nanti.. hahaha.. kalo nk tau kak niesa ni senior kitorg ms kat kampus dulu.. kak niesa sakit.. dia kena operate ms study so kena la extend.. tp dia mmg sorg yg tabah.. hurm.. puji kak niesa jap.. hehe.. elehhh.. kembang la hidung kak niesa tu nanti.. hahha.. kejam x? hihihi



skang kak niesa kt Selangor (KUIS) wat praktikal kt saner.. huhu.. selalu kena buli ngn wak li.. wak li ni kejam org nyer.. hahaha.. oppss!!



ngan kak niesa kami rapat waktu sem 5 rsa nyer.. haa.. satu kelas ms Agen Pintar (Dr Yuhanis yg ajar) ms tu kak niesa ngn kak nani.. kenangan sem 5 dgn akak 2 org ni mmg da bomb laa.. hurm.. suka duka kami lam blaja leh kata lbh kurang samer la.. masa sem 5 dulu, kami ader kena amik subjuek Fuzzy Logik.. tentang kekaburan.. haa..ms tu Prof Fadzilah yg ajar.. apa2 pon thanks to prof.. sbb prof la kami merasa keperitan dalam belajar.. sekurang2 nyer tu menguji kesabaran kami.. hurm.. ms tu projek final tuk paper FL nih.. kami buat n buat.. buat-->tunjuk--> kena reject--> wat balik dan berulang laa step2 tuh.. berat nyer dugaan.. ms tu ade group yg kononnye berlagak dh ciap, padahal bkn dia yg wat sistem tu, org len yg tlg wat kan.. berlagak mcm aper.. tetibe group dia jer accepted.. huh!! mmg kaki bodek laa.. hahha.. tp kami sabar & sabar.. pastu last phase kami anta la report.. tup tup report kami kena reject.. bkn group cik dainey jer, blh kata the hole group cume yg satu group td je accepted.. kami diberi pilihan sama ade nk buat balik atau anta yg mcm tu dgn markah yg ckit.. Ya Allah!!! ape sumer nih??? masa tu memang amat mengejutkan & menyedihkan.. kami (cik ziey, killa, dainey ) menangis pas dgr kata2 prof... masa tu kitorg sumer dh beli tiket tuk balik kg hbs sem.. kami menangis... ntah dugaan ape lg yg datang pd kami.. Killa, Johor.. tiket mahal.. kesian plak nak cancel tiket.. ms tu plak Raya Haji dh dekat.. n kalo kami stay kt kolej pon student sumer dh blik.. Ya Allah... ape harus kami buat??? ms tu sumer buntu.. Tuhan saje yg tau perasaan kami..



Akhir sekali kami buat keputusan biarkan killa balik, dan cik ziey & cik dainey stay untuk wat balik sistem & report.. walaupon berat hati tp itu je jalan yg ade.. kami sanggup demi markah yg tinggi.. kami xnak ade paper yg sangkut.. huhu..



so, kami fokus la projek tuh.. dr petang sampai pg... ade kala x tido.. kami tggal satu bilik seramai 9 org.. (kak nani, kak niesa, cik dainey, cik ziey, salmi, intan, farah, asma, mira, kak huda) .. kami same2 wat sistem tuh.. yg stay bersama dr awal sampai akhir tu la kecuali asma, mira & kak huda sbb dorg dok bilik len.. masa tu 1001 perasaan x puas hati dgn group yg tertentu.. hahha.. jujur kan.. wat pe nk berselindung..mmg sbb dia la kami terpaksa stay.. bayangkan kolej tu sunyi sepi dah.. tggl kami jer.. nak makan pon susah.. nk gerak g luar tuk print, ape laa.. sumer susah.. tu keperitan yg kami rsa bersama.. sumer org x cukup tdo.. yg terbaek dr yg terbaek ialah kami g mkn kt luar naik kancil 7 org!!! hahha.. nak x nak sume kena ikut.. sumer lapar.. nk tggl nnti bahaya sbb kt kolej tu kosong dh.. sume balik kg.. hurm.. yg kelakar, intan kena duk nyorok bawah.. Ya Allah.. kesian nyer.. lenguh tu xyah ckp laa.. hurmm.. tp yg geram nyer, tuan punyer keta dpt hidu kami terlebih muatan.. dia tau.. cet!! pas anta keta tu bleh plak dia menakutkan kawan2 ktorg.. Kak nani, cik ziey n salmi/intan.. sori guys i lupe laa..hehehe.. menakitkan..dan kami dh serik dh..xnak dh sewa ngan dia lagi.. huhu.. serikkkkkkkkk...xmo dahhhh.. hahhahaha.. malam tu kami gelak dlm ketakutan.. hahahha..sonokkkk.. rugi sesaper x join.. bleh tgk salmi tidooooooooo... hahahaha..statik weiii... opppss!!! cumil gituu..



akhir sekali, maka siap la sistem kami.. hadoiiii.. tiket plak xder.. hukhuk.. caner nih.. masa tu kami dh nekad, aper2 hal kami akn anta gak sistem tuh.. tiket kami beli dah.. cik daniey kehabisan tiket blik kelantan.. tggl yg terengganu jer.. so amik je la tiket terengganu kak nani & kak nisa dh mula kemas dh.. printing problem is xde kedai priting yg terdekat dh.. kami terperangkap di Bukit Kachi 2.. huhu.. alhamdulillah nasib baek kak huda ade printer.. tp larat ke printer tu nk print report yg 80pg ke atas utk semua2 yg ader ni??? yaAllah.. tolong laa.. derita yg amat menyoronokkan.. hahha.. hurm..seb baek sumer dpt print.. apa yg ader lam kepala "berserah jer"..



then, esok nyer kami dgn beg2 balik kg, masuk kampus tuk anta report..sebelum tu kami tlg isi brg kak nani yg banyak teramat banyak.. hahahha.. kak nisa pon samer.. hooooo.. banyakkkk..


then kami pon same2 g anta report.. tengok2 prof xde.. huh??????? ape sumer nih???? kami pon anta je la mcm tu.. agak kurang ajar kan.. tp Prof, kami terpaksa sbb tiket dh hbs.. kami mtk maaf sgt2.. smga Allah lembutkan hati Prof tuk bg ktorg result yg gempak.. =)


dah anta report, mula la saat2 membanjirkan diri dgn air mata perpisahan.. kak nani dh habis.. kak nani la byk tolong ktorg.. kalo xde kak nani, kami x tau ape jd pd sistem tu..n paper Fuzzy Logic tuh.. hurmm..caayang kak nani sgt2.. kak nani byk ajar ktorg lam wat sistem.. dia jgk byk bg kami semangat... smga kak nani dpt kejayaan dunia & akhirat.. Allah sje dpt balas jsa kak nani.. we luv kak nani & kak niesa..


tibe nye saat perpisahan.. smga sumer geng sukses.. terima kasih sbb kiter diberi pengalaman yg terindah ni.. segala kesusahan & kesenangan kite hadapi bersama.. antara kami xkan terputus ikatan persahabatan yg terjalin.. terima kasih kenangan... dan terima kasih kpd Prof..tanpa Prof kami xkan mersa perit & pedih dalam belajar.. inilah pengalaman paling berharga.. pengalaman ni la yg buat ktorg tabah & terus tabah.. smpai sekarang.. insyaAllah utk selamanya... smga Prof sihat sejahtera hendaknya..


macam tu la cerita kami.. apa2 kesusahan kami tetap seronok..baru kami tau bukan senang nak berjaya buat sesuatu.. haa.. tekanan demi tekanan buat kami lebih matang mengenali dunia ciptaan Allah.. kesusahan x kan wat kiter menangis selamanya..sebaliknye akan ade kesenangan utk kiter nnti..



too all my beloved frenz.. selamat berpraktikal erk.. harap2 kiter sumer mudah dpt keje.. hohoho.. sape yg dpt gaji byk nnti open table k.. hahhhahaa..





:: j.u.s.t.f.o.r.f.u.n ::

yang Penting....kita enjoy!!!!!!!!!

11 comments:

intan said...

dainey!!! good job weh...sangaatttt merindui waktu 2....keadaan 2 la y wat kitaa semakin rapat cam adik bradik suma...huhuhuhu.....

daineyMasamManis said...

tu la kan.. tu la hikmah sebalik kesusahan yg kiter hadapi.. huhu.. rs cam kejap jer..tp mmg best.. rindu nyer saat tensen wat sistem..hahaha.. muka sorang2 bekerut mcm ape dah.. dgn gaya mengeluhnye..adoiii.. kelakar pon ade..

daineyMasamManis said...
This comment has been removed by the author.
Hanani Halim said...

So sweet dear...dah bgtau dorg ker cite yg sebenar2nya...bahaya kami hanya bergurau semata2...hahahaha

daineyMasamManis said...

kak nani: hahaha..bahaya yg amat kelakar.. yg penting sy tingat ms yg kne ikut tuan punyer keta tu g minum kat Changlun..wakakaka.. adoiii.. memg best laa..sumer dh fobia.. hahaha..

ziey said...

sedih lor deni teringt kenangan dlu2 kn...em kalo x terdesak gtu x dopla knangan g2..mmg mase 2 gram giler r.nk ngis(padahal da ngis pun)+ geram + beciiiiiiiii + best giler2 n sume la....tp dalam pda mase yg same smua nih byk mngajar kiter kn...mase ni lah thu hok mne kawan yg mne lawn...huhuhu.

papepun cik zi xkan lupe semua kenangan kite k..lapppp uuu n missss uuuuu...take care my dearest n lobely frenz....

daineyMasamManis said...

ziey : hurm..tu laa.. bru kite tau mne kawan mne lawan kan.. hurm..len kali n selamanya kite kena pndai pilih kawan yerk..
igtla kenangan yg da best tuh.. perit,pedih,pahit..pd masa sama manis kan.. semanis cik dainey..
hahahahahhahaha...
wak luuuuuuuuu...

lup & miss u too my chubby girl.. kikiki..(kiut maaaa) =P

ziey said...

my chubby girl???kurang ajaq btol...nk kene btol bdk ni...pranggggggg!kasi penampaq 1..

hishh tam tammm!cik zi marah ni...
awk tuh manis ke??kalo manis msti semut g..ni xdop pn..hahaa

daineyMasamManis said...

zie : hahaha..wak luuuuu... =P
manis laa..semut ade jer..cik ziey je x npok..huhu...
jelessssssss..
weekkkkk
tam3 manis..hahaha

ziey said...

uik??manis????
mesti semut hok g 2semut trdesak coz harge gula kn mahal..so smut 2 xdop choice lah..sbb 2 ye g kt cik deni..ahaaakkksss...(gelok jahatt)

daineyMasamManis said...

huhuhu..cik zie jeles...
wak luu.. itu la semut manis.. melekat pd si manis mcm cik dainey jerk.. huhu.. =P